(58)

Nelisormi

Hörbuch und E-Book


Nelisormi on kolmas, itsenÀinen osa dekkarisarjaa, jota tÀhdittÀÀ amerikkalais-suomalainen Kit Karisma.

YksityisetsivÀ Kit Karisma ajatuu jÀlleen selvittÀmÀÀn rikoksia, kun hÀnen toimistoonsa saapuu muistinsa menettÀnyt mies, joka kaipaa apua oman henkilöllisyytensÀ selvittÀmiseen. Ainoat johtolangat ovat miehen kÀdestÀ puuttuva sormi ja hÀnen taskustaan löytynyt kirjekuori, jossa on paksu nippu painotuoreita seteleitÀ, sekÀ valokuva nuoresta naisesta.

Neuvokas etsivÀ sotkeutuu vyyhtiin, jota purkaessa yhteydet muistinsa menettÀneen nelisormisen miehen, valokuvan naisen, tÀmÀn lÀhipiirin sekÀ lÀÀketeollisuusyhtiön vÀlillÀ alkavat hahmottua. Samoin alkaa paljastua pelin henki, joka on korruptoitunut ja hÀikÀilemÀtön. Ja kuten ennenkin, Karismaa odottaa lopussa yllÀtys, joka on kaikkea muuta kuin miellyttÀvÀ.

Ari Wahlsten on helsinkilÀinen kirjailija, kÀsikirjoittaja, ohjaaja ja nÀyttelijÀ ja hÀn on ollut mukana myös Lapinlahden Linnuissa. HÀn opettaa kirjoittamista KriittisessÀ Korkeakoulussa. Ennen Kit Karisma -dekkarisarjaa Wahlsten on julkaissut kaksi romaania. Wahlstenin tyyliÀ on verrattu jopa kovaksikeitetyn rikosromaanin mestarin Raymond Chandlerin ilmaisutapaan.