(0)

Passion

E-Book


"Det Àr förbi. Hade jag inte vetat det förr sÄ vet jag det i alla fall ikvÀll. Det blev sÄledes resultatet av detta ovÀntade möte. Om nÄgon skulle ha sagt mig att vi en gÄng skulle passera förbi varandra med den förbindligt kyliga hÀlsning man Àgnar en mÀnniska för vilken man rÄkat bli presenterad."

Äktenskapet Ă€r över, och den nyblivne före detta maken kastas mellan kĂ€nslospektrumets alla kanter. Misslyckandet av att ha en skilsmĂ€ssa bakom sig, blandas med lyckan av att vara fri. Samtidigt Ă€r han förundrad över hur det han tidigare kallat passion kan försvinna sĂ„ fort.

Sanningen Àr att denna man, som levt i 36 Är och arbetat som notarie i statens tjÀnst under nÀstan halva sin livstid, inte vet mycket om passion. KÀrleksguden Eros har alltid varit en dunkel avlÀgsen gestalt i hans liv. Men sÄ rÄkar han finna sig pÄ en kabaretförestÀllning en dag, och bland de virvlande sjalarna och dansarnas graciösa rörelser finner han nÄgot han inte ens vetat att han sökt efter.

"Passion" Àr delvis sjÀlvbiografisk och baseras pÄ författaren Artur Möllers egna liv och Àktenskap under första halvan av 1900-talet.

Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt frÄn kÄserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin sjÀlfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik trÀffsÀkerhet den borgerliga miljö som han sjÀlv levde i.