(5)

Presidentens heder

Hörbuch und E-Book


Varför begÄr presidentens förtrogne sjÀlvmord?

Varför mörkar Vita Huset polisens misstanke om mord?

Det Àr inledningen till en politisk thriller dÀr stjÀrnadvokaten Solane blir engagerad i att avslöja en 30 Àr gammal konspiration som har förgreningar till den sittande presidenten och till hans eget speciella trauma. Sloane fÄr ett paket frÄn presidentens rÄdgivare strax innan denne hittas skjulten. Mord sÀger polisen, sjÀlvmord sÀger Vita huset. Solane tvingas samarbeta med en polisdetektiv som vÀgrar lyda Vita Husets order och med en f.d. CIA-agent med samma mardröm som Sloane.

President Peak har ett förflutet som CIA-chef i Mexico trettio Ă„r tidigare. USA ville dĂ„ slippa beroendet av ”religiös olja” nĂ€r saudierna anvĂ€nde den for att fĂ„ inflytande pĂ„ den vĂ€rdspolitiska scenen. Det kalla kriget var pĂ„ topp. Men CIAs agerande i Mexico fĂ„r inte bli offentligt ... och nu har han som president lovat sina vĂ€ljare att göra USA oberoende av "religiös olja".

Robert Dugoni har alltid skrivit. Han har examen i journalistik frÄn Stanford University och arbetade som reporter för Los Angeles Times innan han tog sin doktorsgrad i juridik vid University of Carlifornia. Han har arbetat som advokat i San Francisco i sjutton Är. 1999 lÀmnade han advokatyrket för att skriva pÄ heltid. Presidentens heder Àr Dugonis första bok pÄ svenska.