(4)

Saara ja naakka: Aikamatka vuoteen 1779

Hörbuch und E-Book


Taikaa ja tyttövoimaa!

Lasten seikkailuromaanissa elÀinrakas Saara pÀÀtyy satumaiselle aikamatkalle lemmikkinaakkansa taikapesÀn kautta. 1700-luvun kartano on tÀynnÀ yllÀtyksiÀ, onneksi neuvokas tyttö ei vÀhÀstÀ sÀikÀhdÀ!

Parivaljakko tutustuu Saaran ikÀtoveriin Alexanderiin, kartanon nuoreen herraan. Pojan on vaikea ymmÀrtÀÀ nykytytön puheita elÀinlÀÀkÀrihaaveista ja koulusta, sillÀ hÀnen ajassaan tytöiltÀ odotetaan aivan muuta. Hillitty tunnelma kuitenkin rikkoutuu, kun Alexander kertoo, ettÀ metsistÀ kuuluu avunhuutoja, teiden varsille ilmestyy pelokkaita lehmiÀ ja palvelijoita on kadonnut. Liikkuuko metsÀssÀ jokin peto?

Lapset lÀhtevÀt etsintÀretkelle, joka huipentuu henkeÀ salpaaviin hetkiin jyrkÀnteellÀ. Mutta ehtivÀtkö Saara ja naakka Peterson takaisin omaan aikaansa, ennen kuin taian vaikutus loppuu?

Kati Vuorennon ihastuttavat nelivÀripiirrokset koristelevat kirjan kauniiksi kuin 1700-luvun korurasian.

"Takana tuttu nykyisyys, edessĂ€ uskomaton menneisyys.”

Riikka-Maria Rosenberg (s. 1977) on historioitsija ja kirjailija, jonka teokset pohjautuvat syvÀlliseen taustatyöhön. HÀn on kirjoittanut aikuisille kiehtovista naiskohtaloista kertovia historiallisia romaaneja, jotka ovat saaneet ylistÀvÀn vastaanoton. HÀn asuu HelsingissÀ ja Janakkalassa.

Kuvittaja Kati Vuorento (s. 1973) asuu ja työskentelee Espoossa ja syttyy luonnosta ja kauneudesta. HÀnet tunnetaan ilmeikkÀistÀ hahmokuvituksistaan, jotka ilahduttavat herkÀllÀ tyylillÀÀn.