(4)

Senatorn kommer tillbaka

E-Book


Av de â€șfyra storaâ€č i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) Ă€r Rönblom min favorit. - Lotta Olsson, DN

VÄren har kommit till KÀrdla by och Nisse ÄtervÀnder hem med avlagd studentexamen. Under middagen med familjen lÀses lyckönskningarna upp, men ett av telegrammen Àr stÀllt till fadern. Det Àr ett meddelande frÄn hans bror - senator i USA och miljonÀr - som skriver att han kommer till Sverige.

Strax efter broderns ankomst hittas ett lik i timmerrÀnnan. Misstankarna riktas mot en ung man, men hans mamma ger honom ett alibi.

Det rÄder inte brist pÄ teorier om vem mördaren kan vara, och det Àr mer Àn en person som förvrÀngt information om sig sjÀlv.

H.-K. RÖNBLOM [1901-1965] var en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna pĂ„ femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör, bland annat pĂ„ Aftonbladet. Hans böcker Ă€r skarpa, syrliga skildringar av dĂ„tidens Sverige sĂ„vĂ€l som spĂ€nnande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.