(60)

Syksy

Hörbuch und E-Book


Ali Smithin Vuodenaikakvartetin ensimmĂ€inen osa on unohtumaton tarina ikÀÀntymisestĂ€, ajasta ja rakkaudesta – sekĂ€ tarinoista itsestÀÀn.

Syksy. Aika sumujen ja satoisuuden. Kaksi ystÀvystÀ, satavuotias Daniel ja vuonna 1984 syntynyt Elisabeth, pohtivat sekÀ tulevaa ettÀ mennyttÀ historiallisen kesÀn revittyÀ Yhdistyneen kuningaskunnan kahtia. Rakkaus on voitettu, rakkaus on menetetty. Toivo kulkee kÀsi kÀdessÀ toivottomuuden kanssa. Vuodenajat seuraavat toisiaan, kuten aina ennenkin.

Syksy, loistava kuvaus rikkauden, sadonkorjuun ja arvon merkityksestĂ€, on ensimmĂ€inen osa Ali Smithin neliosaista vuodenaikasarjaa. Se on katsaus meidĂ€n ajastamme: KeitĂ€ me olemme? MistĂ€ meidĂ€t on tehty? Se on shakespearelaista jeu d’espritiĂ€, keatsilĂ€istĂ€ melankoliaa, puhdasta 60-luvun poptaiteen energiaa. Syksy liikkuu kevyesti ajassa lĂ€pi historioiden.

Syksy on ylistetyn Vuodenaikakvartetti-sarjan ensimmÀinen osa, ja se oli Man Booker -finalisti ilmestymisensÀ jÀlkeen vuonna 2017.

Ali Smith on britannialainen nykykirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia romaaneja ja novellikokoelmia sekÀ nÀytelmiÀ. HÀnen tuotantonsa on kerÀnnyt runsaasti kirjallisuuspalkintoja sekÀ ehdokkuuksia.