(15)

Talo Andien juurella

Hörbuch und E-Book


Lapset sodan armoilla.

TyössÀÀn rutinoitunut kriisiterapeutti Kira Kunneli työskentelee Kolumbiassa Cumuntan kaupungin naistentalossa. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ talon pihalle saapuu tummaihoinen tanssija, Serena Cox, jonka poika on siepattu. Naiset alkavat yhdessÀ etsiÀ kadonnutta lasta.

Talo Andien juurella tarttuu kipeydessÀÀn vaiettuun aiheeseen – lapsisotilaiden kohtaloon. Romaani nĂ€yttÀÀ, miten lapset ovat kansallisissa ja globaaleissa kriiseissĂ€ aikuisten armoilla ja heidĂ€n valinnoistaan riippuvaisia. Sota ryövÀÀ kodin, yhteisön ja joskus myös lapsen.

Leskinen kuljettaa jÀnnitystarinaansa pitkin Kolumbian vÀrikyllÀistÀ maisemaa. HÀn nojaa vahvasti espanjankieliseen kirjallisuustraditioon, Andien maiden kiehtovaan ja vÀkivaltaiseen historiaan, luontoon ja alkuperÀiskansojen myytteihin.

Tarina sijoittuu Kolumbiaan, mutta juonenkÀÀnteet ulottuvat myös Suomeen ja Karjalaan. EtsiessÀÀn kadonnutta lasta Kira huomaa, ettÀ kauan sitten sota oli vienyt jotain arvokasta myös hÀneltÀ itseltÀÀn.

”Sotapakolaiset lentĂ€vĂ€t paetessaan kuka minnekin kuin akanat tuulessa, mutta unissa he ovat yhtĂ€. Samoilta paikoilta kerran paenneet nĂ€kevĂ€t samoja unia menetetyistĂ€ leikkipaikoistaan, tuhotuista kylistÀÀn ja kodeistaan. He palaavat painajaisissaan aina samaan pisteeseen.”

Auli Leskinen on Suomessa ja Espanjassa asuva kirjailija. HÀn on elÀnyt, opiskellut ja työskennellyt suuren osan elÀmÀstÀÀn Espanjassa ja Latinalaisen Amerikan maissa. Leskisen esikoisteos Petojen aika (WSOY, 2013) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi.