(15)

Helsinki Underground

lydbog & e-bog


Huomisen hurmaa ja eilisen nostalgiaa 2040-luvun HelsingissÀ

Helsinki Underground on maaginen romaani, jossa huikeat fantasiat kohtaavat raadollisen realismin.

Huomisen hurmaa ja eilisen nostalgiaa 2040-luvun HelsingissÀ

Kun syksyllÀ 2047 Helsingin Kalasatamassa alkaa kadota ihmisiÀ, Verna ja hÀnen ystÀvÀnsÀ Emppu ja Paloma ryhtyvÀt tutkimaan tapauksia.

Lammassaareen leiriytyneet vanhauskoiset herĂ€ttĂ€vĂ€t epĂ€ilyksiĂ€, mutta jĂ€ljet johtavat myös lĂ€heisen keinosaaren erityistalousalueelle ja Östersundomin MuinaismetsÀÀn.

Kaduille alkaa ilmestyÀ hahmoja menneisyydestÀ, ja tuntuu kuin koko kaupunki olisi mennyt sekaisin: verisen kevÀÀn 1918 SörnÀistenkaupunki on herÀnnyt eloon, ja Madame Tupun salongissa kohtaavat kieltolain aikaiset merkkihenkilöt.

Jani Saxell (s. 1972) on kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. HÀnen teoksilleen on ominaista yhteiskunnallisuus sekÀ mielikuvituksellisten ja todellisten tapahtumien taitava sekoittaminen. HÀnen edelliset kolme romaaniaan UnenpÀÀstÀjÀ Florian (2010), Sotilasrajan unet (2014) ja TuomiopÀivÀn karavaani (2017) sijoittuvat pÀÀasiassa entisen Jugoslavian maihin. TuomiopÀivÀn karavaani voitti vuoden 2018 TÀhtivaeltaja-palkinnon. Helsinki Underground palaa kirjailijan kotikaupunkiin.


FortĂŠller: Anna Kuusamo
Varighed: