(0)

Pappersdockor

e-bog


Magdas första intima upplevelse var inte alls som hon hade tÀnkt sig. Det var inte som i böckerna, inte som i de dÀr engelska romanerna fyllda med ömsinta och livsomvÀlvande kÀrlekshistorier. Och inte heller stÀmmer hennes egna dikter om kÀrlek överens med de idéer hon tidigare haft om relationer och nÀrhet. Ovillig att vidareutforska sitt kÀnsloliv, vÀnder hon istÀllet sina kÀnslor inÄt. Men en dag kommer den nya skollÀraren till byn och Magda blir störtförÀlskad. Hon blir kÀr pÄ ett sÀtt som gör henne mer sÄrbar Àn hon nÄgonsin varit. Nu mÄste hon lÀra sig att navigera i det stormhav av kÀnslor som hon aldrig tidigare upplevt.

Pappersdockor Àr berÀttelsen om en ung kvinnas bildnings- och utvecklingsresa. Boken utkom för första gÄngen 1954 och Àr till en viss utstrÀckning sjÀlvbiografisk.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare frÄn Gotland. Hennes debutroman En man finner sin vÀg utkom 1942 och dÀrefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa vÀrnade sÀrskilt mycket om lantbruket och hemorten och anvÀnde ofta den gotlÀndska landsbygden som inspiration för sina verk.