(1)

Ruusutalon Maiju

e-bog


Suloinen kertomus pienen tytön kesÀstÀ.

Maiju on seitsemÀnvuotias tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus ja kesÀloma edessÀ. Mutta nyt kaikki koulukaverit ovat lÀhdössÀ huvilalle, mummolaan, Lappiin tai risteilylle, ja Maijun tÀytyy aina vain olla kotona! MitÀ iloa on kauniista puutarhasta tai lÀhellÀ olevasta uimarannasta, kun Maiju asuu aina Ruusutalossa muutenkin? Eikö kesÀlomalla pitÀisi tehdÀ jotain erityistÀ?

Kun kesÀ pÀÀsee vauhtiin, ei Maiju enÀÀ ennÀtÀ harmitella kotiin jÀÀmistÀ. HÀn nimittÀin saa alkaa hoitamaan Ilona-vasikkaa ja pÀÀsee oikein töihin PalomÀen tilalle. Navetassa on mukavaa silitellÀ lehmiÀ ja nautiskella kesÀstÀ. Iloa tuo myös matka Maijun ystÀvÀn Inkun luokse tÀmÀn perheen kesÀpaikkaan. SiellÀ tytöt saavat seikkailla sydÀmensÀ kyllyydestÀ ja tutkia huvilan salaperÀisiÀ nurkkia. Ja kun kesÀ on ohi, Maijun naapuriin muuttaa uusi tyttö. Voisiko hÀnestÀ tulla ystÀvÀ?

Elina Aron lastenromaani vuodelta 1961 kuvaa kokonaisen kesÀn tapahtumia Maiju-tytön nÀkökulmasta.

Elina Aro (1923–2007) oli suomalainen kirjailija ja Ă€idinkielen lehtori. Uransa aikana Aro julkaisi useita romaaneja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Aro sai Mikkelin kaupungin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1957 ja Turun kaupungin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1981.