(0)

Underlivstankar, Tankar under livet

e-bog


Han har över 7 000 barn men bara knappt sex Àr hans egna. Historien om mannen som blev en av de(m) som kom att revolutionera gynekologin och framför allt behandlingen av ofrivillig barnlöshet.

En gÄng var han en liten gosse som alla andra individer i den halva av mÀnskligheten som brukar kallas mÀn. Han var dock en sÀrdeles nyfiken liten parvel som dÀrför lÀrde sig att lÀsa och skriva mycket tidigt och funderade mycket pÄ vÀrlden omkring, pÄ liv och död, pÄ hur barn kom till och ur vilken öppning de sedan kom ut. Och ju Àldre han blev, desto mer funderade han pÄ tjejer, vilket nog Àr relativt vanligt. Och ett sÀrdeles minne hade han...

Om denne gosses uppvÀxt i framför allt Malmö, BorÄs och Göteborg handlar denna e-bok. DÀrmed blir den ocksÄ en skildring av Göteborg frÄn 50-talet och framÄt och en generationsroman för Sveriges första tonÄrs-kull - vi som lÀste serier, Ät Raketost, klÀdde oss i amerikanska blÄjeans och upptÀckte rock'n'roll. Och för första gÄngen fick sÀkra preventivmedel. Och dÀr och dÄ började mannaÄren.

Om du lÀst de tryckta böckerna först och blivit nyfikna pÄ den vuxne mannen, lÀkaren och författaren som skildras i dessa och undrar hur han blev som han blev, kan jag försÀkra dig om att bÄde den lille lintotten och den finnige ynglingen fortfarande lever i honom. Att han fortfarande Àr nyfiken och gÀrna vitsar och skriver (och sjunger) snapsvisor.

Han heter fortfarande Lars Nilsson, dÄ som nu. Jag borde veta. Jag Àr han. Han var och Àr jag.

VĂ€lkommen till mitt tidiga Liv!