(3)

Ansoja

e-bok


– On siis totta, mitĂ€ olen kuullut kerrottavan, totesin koettaen pitÀÀ ÀÀneni rauhallisena. – Onko se vĂ€lttĂ€mĂ€töntĂ€? – MinĂ€ luulin, ettĂ€ vihaat hĂ€ntĂ€. Pysyin vaiti. Viha on rakkauden kÀÀntöpuoli. Olinko rakastanut tarpeeksi vihatakseni kunnolla?

EntĂ€ jos erÀÀnĂ€ aamuna herĂ€isit ja huomaisit olevasi vanki? Ihmiskunta tempautuu uuteen aikakauteen, kun kamisseiksi kutsutut muukalaiset saapuvat maapallolle ja tarjoavat apuaan maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisuun. VĂ€hitellen ihmiset kuitenkin huomaavat sotkeutuvansa verkkoihin – paitsi kamissien punomiin, myös itse luomiinsa ansoihin. Carita Forsgrenin ”Ansoja” on moderni scifi-romaani sodasta ja rakkaudesta, sukupolvien ketjusta sekĂ€ Ă€itien ja tyttĂ€rien valinnoista. SiinĂ€ kysytÀÀn, millĂ€ tavoin valloittamisen ja alistamisen mekanismit toimivat ja millĂ€ tavoilla asetamme ansoja toisillemme.

Carita Forsgrenilta on julkaistu muun muassa jÀnnitysromaaneja (Perintö, JÀnistanssi), historiallisia romaaneja (Kolmen kuun kuningatar, Auringon kehrÀ), ÀÀnikirjasarja (Kaikki EevistÀ) ja scifi-romaani (Ambrosia, Osuuskumma 2018)