(26)

Den Danske Borgerkrig 2018-24

ljudbok och e-bok


Mellem 2018 og 2024 var Danmark i undtagelsestilstand; der var kampe pÄ RÄdhuspladsen, politikere blev halshugget pÄ Äben gade, og bankfolk var en truet art. Borgerkrigen blev oplevet af en 25-Ärig mand, som 450 efter ser tilbage pÄ et langt liv. Den 475 Är gamle rigmand bliver holdt i live af et avanceret stamcelleprogram, der muliggÞr hans overlevelse. Han fortÊller om den skelsÊttende periode i sit liv til Geoff, som er 350 Är. Geoff er en meget reflekteret bordercollie og rigmandens bedste ven.

Rigmanden angrer bestemte handlinger fra sin fĂžrste krig og kan ikke glemme de stĂŠrke fĂžlelser, der for ham var forbundet med den tid. Han oplevede sit livs stĂžrste kĂŠrlighed og fortĂŠller Geoff historier fra sit eget liv og fra en intens periode i Danmarkshistorien. Med det som baggrund udfolder sig en fortĂŠlling om, hvordan krisen i begyndelsen af nullerne fik det vĂŠrste frem i danskerne, og hvordan samfundet ĂŠndrede sig. Hvordan folk mistede tilliden til politikerne, og bankfolk blev jaget vildt, da de havde anbefalet folk at sĂŠtte sig i gĂŠld. Hvordan soldater blev Ă©t med krigen, og hvordan afstanden mellem forskellige etniske og religiĂžse grupperinger blev stĂžrre, og sidst, men ikke mindst, hvordan det at vĂŠre rig fik livsvigtig betydning.

”Den danske borgerkrig 2018-24” balancerer mellem det normale og afvigende, det meningsfulde og absurde i sin beskrivelse af, hvad der kan ske med et velférdssamfund i krise.

Lydbogen er indlĂŠst af Dan Schlosser.


UpplÀsare: Dan Schlosser
LĂ€ngd: