(0)

Fra Vikingetid til Valdemarstid: Danmark 950-1200

e-bok


"Fra Vikingetid til Valdemarstid" beretter om Danmark i de dramatiske Ă„r mellem 950 og 1200. Her fandt flere af danmarkshistoriens vigtigste begivenheder sted: Hedenskaben veg for kristendommen, landet blev for alvor samlet, og en tid herskede danske konger over England. Samtidig skete et kulturskifte fra en nordisk til en europĂŠisk kultur med dansk sĂŠrprĂŠg. Tiden oplevede teknologiske revolutioner som f.eks. byggeri af sten og tegl, og et mere effektivt landbrug brĂždfĂždte den voksende befolkning.

En rĂŠkke af rigets mest betydningsfulde skikkelser – fra Harald BlĂ„tand til Valdemar den Store – levede og virkede i perioden, hvor en fĂŠlles dansk identitet voksede sig stadig stĂŠrkere. Bogen fortĂŠller ikke blot om konger og storpolitik, men ogsĂ„ om dagliglivet for folk pĂ„ landet og borgerne i de mange nye byer, der voksede frem.

Else Roesdahl er arkĂŠolog og historiker. Hun modtog i 2022 den prestigefyldte Erik Westerby-pris som anerkendelse for sin indsats inden for forskning i og formidling af isĂŠr vikingetiden og dansk middelalderarkĂŠologi.