(0)

Koskettava koulu : Koskettaminen vuorovaikutuksessa ja pedagogisessa toiminnassa

e-bok


Saako koulussa koskettaa? Miten kosketus nÀkyy opettajan työssÀ? Millaisia kosketuksia oppilaat muistelevat jÀlkeenpÀin? EntÀ mihin piirtyvÀt miellyttÀvÀn tai epÀmukavan koskettamisen rajat?

Koskettaminen on koulussa arkinen ja luonteva vuorovaikutuksen ja pedagogisen toiminnan vĂ€line: sillĂ€ voi kehua ja kannustaa, osoittaa vĂ€littĂ€mistĂ€, opettaa taitoja ja ohjata. Kuitenkin kosketus voi myös satuttaa – koskettamalla voidaan kiusata ja hĂ€iritĂ€.

Koskettava koulu tarjoaa tuoretta tutkimustietoa erityisesti peruskoulun kosketuskulttuurista ja koskettamisen normeista. Fokuksessa on opettajien ja oppilaiden vÀlinen sekÀ oppilaiden keskinÀinen vuorovaikutus. Teos paljastaa, miten oppilaat koulussa rakentavat vuorovaikutussuhteita keskenÀÀn kosketuksen avulla ja miten opettaja valjastaa koskettamisen osaksi kasvatus- ja opetustyötÀÀn. Teos sopii kaikille koulun vuorovaikutuksesta kiinnostuneille ja auttaa erityisesti opetus- ja kasvatustyössÀ toimivia pohtimaan kosketuksen merkitystÀ vuorovaikutuksen keskeisenÀ keinona.