(0)

Levnedsbeskrivelser

e-bok


"Levnedsbeskrivelser" indeholder seks biografier om nogle af det gamle GrÊkenland og Romerrigets stÞrste personligheder skrevet af den legendariske filosof og forfatter Plutarch. Plutarchs fortÊlling om Solon, Themistokles, Aristeidis, Perikles, Alkibiades og Lysander er spÊndende fortÊllinger fyldt med anekdoter om de seks store mÊnd, som giver os et indblik i, hvordan de kan have vÊret som personer sÄvel som historiske skikkelser.

Plutarchs "Levnedsbeskrivelser" har dannet grundlag for mange af eftertidens forfattere, ideologer og politikeres fortolkning af Antikkens verden og har inspireret blandt andre Shakespeare, Holberg og mange af den franske revolutions stĂžrste skikkelser.

Plutarch (46-119) var en grĂŠsk filosofi, forfatter og prĂŠst. Han skrev blandt andet biografier og essays og er sĂŠrligt kendt for "Moralia", som er en samling af filosofisk-litterĂŠre tekster, samt 48 biografier om blandt andre Artoxerxes, Alexander den Store, CĂŠsar, Galba og Otho. Da han blev romersk statsborger skiftede han navn til Lucius Mestrius Plutarchus, og han tilbragte de sidste 30 Ă„r af sit liv som prĂŠst i Delphi.