(0)

Linedans

e-bok


Romanen giver léseren indblik i, hvad der sker bag facaden i et ”mþrkt land”, som er préget af mandens kontrollerende adférd.

Mette lever i et problemfyldt parforhold med Morten, hvor psykisk og fysisk vold er en del af hverdagen. Hun kommer fra en dysfunktionel familie, hvor moren har et blandingsmisbrug. Det fremgÄr af smÄ tilbageblik i hendes barndom.

Mette forsÞger konstant at tilpasse sig for at undgÄ Mortens angreb. Han lyver og fordrejer virkeligheden, kritiserer og ydmyger, hvilket gÞr Mette usikker og undergraver hendes dÞmmekraft og selvvÊrd.

Hun er fanget i et spind af fascination og frygt og har svÊrt ved at lÞsrive sig fra ham. Hun pÄtager sig i alt for hÞj grad ansvaret for hans destruktive dominans, affinder sig med situationen og glatter ud og undskylder ham over for omgivelserne.

Mette er i tvivl. Hvor meget skal hun affinde sig med?

Uddrag af bogen

Stemningen havde vÊret trykket i gÄr. Hun og bÞrnene havde vÊret en tur i skoven. Sne var der ikke mere af, sÄ kÊlkene blev derhjemme. De havde mÞdt mange andre familier, der benyttede sÞndagen til fÊlles udflugt. Det kunne hun godt savne. FÊllesskabet. Familieudflugt og hygge.

Morten havde bare surmulet i sofaen. Ikke et eneste ord havde han sagt hele dagen. Tavshed var et af hans vÄben, som han benyttede med jÊvne mellemrum. Hun havde spurgt ham om almindeligheder i lÞbet af dagen for at lÞsne op for stemningen. Om han ville have mad, om han ville have kaffe. Hun havde foreslÄet, at de kÞrte en tur hen til hans forÊldre.

Han havde overhovedet ikke svaret hende, men blot lagt armene over kors og vendt ryggen til. Det havde hun det rigtig svÊrt med. Det var forfÊrdeligt at blive totalt ignoreret. Han behandlede hende, som om hun var luft. Hun vidste, at han kunne vÊre tavs i dagevis. PÄ den mÄde havde han fat i den lange ende.

Om forfatteren

Charlotte Skjold er sygeplejerske og coach. Hun har privat klinik, hvor hun guider mennesker til at komme videre i livet, nÄr alt virker uoverskueligt. Det er fra sit arbejde, at hun har fundet inspiration til bogen blandet med en god portion fiktion. Linedans er hendes debutroman.