(0)

Med flyvende start

e-bok


Jans svoger, Jens Bach, der er en overordentlig dygtig bilist, melder sig som deltager til et racerlÞb, men forbryderiske og hensynslÞse krÊfter stÄr bag afviklingen af dette lÞb. Der stÄr meget store pengesummer pÄ spil, og det hele udvikler sig snart yderst spÊndende og dramatisk. Jan bliver viklet ind i det hele, og selv om han er pÄ nippet til at sÊtte livet pÄ spil, lader han sig dog ikke skrÊmme, selv af de uhyggelige trusler. Han viser endnu en gang, at hans mod og evner som detektiv er noget sÊrligt.

Jan-bĂžgerne er skrevet af Knud Meister (1913-1989) og Carlo Andersen (1905-1970).

Knud Meister var uddannet journalist, og i lÞbet af hans mangeÄrige karriere nÄede han at vÊre tilknyttet en lang rÊkke dagblade og redaktioner, bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske Aftenavis og Time Magazine.

Carlo Andersen var krimiforfatter og udgav i 1940‘erne en rékke velfortalte krimier for voksne.

Sammen formÄede Meister og Andersen at skrive intet mindre end 81 Jan-bÞger i perioden 1942-1964.

Jan er ikke som drenge er flest – han er nemlig en fortrinlig detektiv, der opklarer alt fra juveltyverier til narkotikasmugling. Sammen med sin ven Erling og schĂŠferhunden Boy oplever Jan lidt af hvert. Og han mĂ„ ofte tĂŠnke hurtigt, hvis han skal komme helskindet hjem igen. Forbrydere er nemlig sjĂŠldent sĂŠrligt venlige over for mesterdetektiver ...

Serien om Jan er en klassiker inden for bĂžrne- og ungdomslitteratur.