(1)

TEMA: Præstation (Fangen fra Azkaban #7)

ljudbok


I kapitel 7 oplever vi to undervisningstimer, hvor forholdet mellem læring og præstation i dén grad differentierer sig: I Snapes time lægges tilsyneladende stor vægt på elevernes faglige præstationer udi eliksirbrygning, men virkeligheden er måske mere kompleks end som så, for hvordan står det lige til med mulighederne for læring - som vel er forudsætningen for præstation?

Hos Lupus, hvor eleverne har første time i Forsvar mod Mørkets Kræfter oplever vi et helt særligt fokus på at lære og præstere i flok, og timens forløb understreger endvidere, at man ikke er færdig med at præstere, bare fordi man er blevet lærer.

Både elever og lærere bliver med andre ord vurderet i kapitlet, og derfor har vi læst det under temaet 'præstation'.

Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmål:

• Hvordan kan elevernes brygning af skrumpeeliksir ses som billede på elevernes potentialer og muligheden for at udfolde dem i Snapes timer?

• Hvilket signal sender lærerværelsets udformning og indretning om Hogwarts' lærerstab?

• Hvad gør Lupus for at sikre, at eleverne går fra hans time med indtrykket af, at Lupus har toppræsteret i sin rolle som lærer?

Lyt med, når klokken ringer ind til en strabadserende skoledag, hvor mådeholdent forbrug af rottemilt og tægesaft samt kontrol af frygt for bedstemødre og lærere er påkrævet, hvis man vil præstere godt.

Alohomora

Var du også vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar på endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trådt ind på Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nærlæst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med på Facebook: Alohomora

Følg med på Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og arbejder som læsevejleder og gymnasielærer. Hun underviser i dansk og idræt. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Gryffindor.