(1)

Uskonnot kohtaavat : Mahdollisuus parempaan maailmaan?

e-bok


Kuuluuko vĂ€kivalta islamiin? MitĂ€ on vihreĂ€ buddhalaisuus? Voivatko eri tavalla uskovat oppia luottamaan toisiinsa, elĂ€mÀÀn rauhassa keskenÀÀn ja olemaan ”paremmin eri mieltĂ€â€?

Uskontojen maailmassa tapahtuu perustavia muutoksia. YhtÀÀltÀ hengelliset johtajat tulkitsevat perinteisiÀ oppejaan uudella tavalla, niin ettÀ ne ovat ymmÀrrettÀviÀ modernille ihmiselle. Toisaalta myös uskontojen keskinÀinen suhde muuttuu, kun vastakkainasetteluista on siirrytty vuorovaikutukseen. Uskonnolliset johtajat pohtivat uskoaan maailmanrauhan, oikeudenmukaisuuden ja ilmastonmuutoksen nÀkökulmista kÀsin.

Eurooppa maallistuu, mutta globaalissa etelÀssÀ uskontojen kannattajia on yhÀ enemmÀn. Kun vÀestönkasvu sekÀ ekologiset ja poliittiset kriisit saavat kansoja liikkeelle, kristittyjen, juutalaisten, muslimien, hindujen, buddhalaisten ja kungfutselaisten vuorovaikutuksella on ratkaiseva merkitys maapallon tulevaisuudelle.

Teos esittelee uskontojen kohtaamisen edellytyksiÀ, uskontodialogin uusimpia menetelmiÀ sekÀ uskontojen kasvavaa panosta maailmanlaajuisia uhkia torjuttaessa. Uskonnot ovat aiheuttaneet konflikteja ja levottomuuksia. Nyt ne ovat yhÀ tÀrkeÀmpi osa globaalien ongelmien ratkaisua.