(0)

Halpa ja hauska viikonloppu

E-Book


August K. Rampala on viettĂ€nyt ihanan kesĂ€n kaupungissa aivan yksin – tai siis hauskojen tovereidensa sekĂ€ maukkaan ja kalliin ravintolaruoan ja -juoman parissa. KesÀÀn on mahtunut iloisia iltoja ja suloisia pĂ€iviĂ€ ja muiden kohdalla myös orastavaa romanssia.

Mutta nyt on elokuun puolivÀli, ja HellÀ Rampala on palaamassa Helsinkiin. Pian rouva Rampala nÀkee kaikki vaivalla ja rakkaudella miehelleen jÀttÀmÀt sÀilykeruoat ruokakomeron hyllyillÀ koskemattomina ja kaiken sen sotkun, jonka herra Rampala on uutuuttaan kiiltÀvÀÀn luksuskeittiöön onnistunut tekemÀÀn.

LÀmpimÀn humoristinen kertomus vie keskelle 1930-luvun Helsingin kesÀÀ, jossa seurataan nuorten aikuisten elÀmÀnmenoa. Kuinka kÀy Augustin, joka on nopeasti onnistunut laittamaan elÀmÀnsÀ risaiseksi?

Elsa Soini (1893-1952) oli suomalainen kirjailija ja kÀsikirjoittaja, jonka laajaan tuotantoon kuuluu niin romaaneita, nÀytelmiÀ, pakinoita, elokuvakÀsikirjoituksia kuin radiokuunnelmiakin. Soinin tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat kirjailija Aleksis KivestÀ kertova elÀmÀkertaromaani Nuori Aleksis, sekÀ yhdessÀ Seere Salmisen kanssa nimimerkillÀ Tuttu Paristo kirjoitetut kuunnelmat ja elokuvat Suomisen perheestÀ.