(9)

Rallitalli

E-Book


Vrroouuumm! Sora pöllyÀÀ ja rallikansa hurraa, kun MM-kuskit painavat kaasun pohjaan.

Rallitallin vauhdikkaat kuvat ja ytimekkÀÀt tekstit tavoittavat kilpailujen hurmoksen. TÀstÀ kirjasta innostuu koko perhe!

Saat kurkistaa autojen tuotekehittelyyn, testitoimintaan, logistiikkaan ja kansainvÀlisen rallitallin valtavaan organisaatioon. Toiminnan pyörittÀminen vaatii uskomattoman monen asiantuntijan saumatonta yhteistyötÀ. Kaikki huipentuu itse kilpailuun ja lopulta riemukkaaseen palkintojenjakoon. Mukana myös historiallinen katsaus retroautoineen ja legendaarisine kuskeineen.

Teos ilmestyy sopivasti v. 2021, jolloin ajetaan juhlaralli JyvÀskylÀssÀ ja sen ympÀristössÀ. EnsimmÀiset JyvÀskylÀn Suurajot jÀrjestettiin v. 1951. TÀmÀ maamme suurin vuosittainen urheilutapahtuma, nykyiseltÀ nimeltÀÀn Neste-ralli, kerÀÀ vuosittain erikoiskokeiden ja pikataipaleiden varrelle jopa 265 000 innokasta fania. Rallin suosio on suurta myös eri medioiden vÀlityksellÀ -- kukapa ei olisi kuullut Ouninpohjasta tai Harjun erikoiskokeesta.

Rikosylikonstaapeli Pasi Lönn on kirjoittanut lasten tietokirjat Poliisiasema ja Paloasema (kuv. Jussi Kaakinen). HÀn on myös kirjoittanut useita, hyvÀn vastaanoton saaneita nuorten ja aikuisten dekkareita. Keskisuomalainen Lönn on kokenut "penkkaperuna" jo pikkupojasta asti, ja pikataipaleiden muistot ovat vahvoja: "Bensaa suonissa ja hiekkaa hampaissa!"

Pirita Tolvasen kÀdenjÀlki on tuttua monista, upeista kuvituksista, mm. lehdistÀ ja mainoksista. HÀnen kuvittamansa ja kirjoittamansa lastenkirja Paroni -- Jarno Saarisen elÀmÀ valittiin 2018 Vuoden Urheilukirja -finalistiksi. Kirjan kuvitukset saivat samana vuonna kunniamaininnan arvostetussa World Illustration Awards -kilpailussa.