(0)

Luffarboken

E-book


VĂ„ren 1975 bestĂ€mmer sig Anna och kompisen Liselotte för att ge sig ut och tĂ„gluffa. Inte med en gĂ„ng, förstĂ„s, det fĂ„r vĂ€nta till sommaren. Den 14 juli lĂ€mnar de hemmets trygga famn för ett mĂ„nadslĂ„ngt Ă€ventyr ute i Europa. De vet precis hur resan ska gĂ„ till – tror de i alla fall. Det visar sig nĂ€mligen vĂ€ldigt snart att Anna och Liselottes noga uttĂ€nkta strategier inte alls lĂ€mpar sig för tĂ„gluffande. RyggsĂ€ckarna Ă€r till exempel alldeles för tunga. Och vems idĂ© var det egentligen att förvara pass och biljetter innanför byxorna?

"Luffarboken" Ă€r en medryckande reseskildring dĂ€r lĂ€saren fĂ„r följa med pĂ„ en resa frĂ„n Köpenhamn, genom Europa, och hela vĂ€gen till Brighton. Tillsammans med Anna och Liselotte fĂ„r vi lĂ€ra oss precis vad som krĂ€vs för att överleva som tĂ„gluffare. PĂ„ ett eller annat sĂ€tt kommer man sĂ„ smĂ„ningom dit man ska – Ă€ven om man missar tĂ„get i Hamburg.

Anna Rudberg, född 1959, Àr en svensk författare och recensent. Hon gjorde sin författardebut redan som sextonÄring med hÀstboken "Hingsten pÄ Rosenhill".