(103)

Panssarintorjuntaritarit

audiobook & e-book


Telaketjuja uhmanneet ritarit

Simo Liikasen Panssarintorjuntaritarit kertoo Mannerheim-ristin ritarin arvolla palkituista miehistÀ, jotka pysÀyttivÀt puna-armeijan panssarit harvinaislaatuisella rohkeudellaan.

Panssarintorjunta oli hurjinta, mihin yksittÀinen jalkavÀkimies saattoi toisessa maailmansodassa joutua. Vastassa olleet panssarivaunut olivat hirvittÀviÀ aseita: ne oli varustettu tykillÀ ja konekivÀÀreillÀ, ja ne kulkivat moottorit mylvien kaiken edellÀÀn murskaavilla telaketjuilla.

Panssarintorjuntaan erikoistunut sotahistorioitsija Simo Liikanen on koonnut tÀhÀn teokseen arvostetun Mannerheim-ristin saaneiden panssarintorjuntamiesten huimat taistelutarinat. jotka on taustoitettu senhetkisen sotatilanteen nÀkökulmasta. Tarinoiden kuvaamisessa on kÀytetty kaikkia saatavilla olevia lÀhteitÀ: sotapÀivÀkirjoja, taistelukertomuksia, haastatteluja, dokumentteja sekÀ tutkimuksia Suomesta ja VenÀjÀltÀ. Tuloksena on valokuvien tukema, vaikuttava tarinakokoelma suomalaisten sotilaiden kylmÀpÀisimmÀstÀ eliitistÀ.

Simo Liikanen (s. 1974) on sotahistorioitsija, suomentaja ja kustannustoimittaja. HÀneltÀ on ilmestynyt aiemmin kirja Panssarinmurskaajat (2014), jota pidetÀÀn panssarintorjunnan historian perusteoksena ja joka on kÀÀnnetty myös ruotsiksi.