(1)

Patrioterne

audiobook & e-book


Danmark er besat af tyskerne, men livet i Københavns Indre by gür videre. Pü trods. "Patrioterne" skildrer livet i kvarteret Adelgade-Borgergade fra 1940-42 med alle de politiske og sociale nuancer, der prÌgede tiden.

Kollektivromanen "Patrioterne" er den anden i tetralogien "De fÌdrelandsløse" om Danmark før og under BesÌttelsen. Romanens store persongalleri giver forfatteren Angelo Hjort mulighed for at bevise sin store baggrundsviden, sans for detaljer og sin psykologiske indsigt til at skrive bevÌgende om et mørkt kapitel i den danske historie.

Angelo Hjorts romanserie \"De fÌdrelandsløse\" er en tetralogi om et københavnsk sidegadekvarter under BesÌttelsen i ürene 1938-43.

"En herlig og lattermild skrønemager" er den korte og prÌcise karakteristik af forfatteren Angelo Hjorts (1924-97) veloplagte humoristiske skrivestil. Hjort debuterede med romanen "Jeg er ikke bange" (1956) og udgav i løbet af livet en lang rÌkke romaner, noveller og et par prosadigtsamlinger. SÌrligt kendt blev han for romanserien om Adelgade-Borgergade-kvarteret fra 1938-43: "De fÌdrelandsløse", "Patrioterne", "Den sovende by" og "De nederdrÌgtige".