(118)

Kolmas valtakunta

lydbog & e-bog


Adolf Hitlerin nimi herÀttÀÀ vielÀ vuosikymmeniÀ Kolmannen valtakunnan romahtamisen jÀlkeen inhoa, halveksuntaa ja ihmetystÀ. Miten amatööritaidemaalari sai hurmattua koko kansan? Miten hÀn onnistui luomaan merkityksettömÀstÀ 55 jÀsenen puolueesta miljoonien joukkoliikkeen? TÀmÀ kirja yrittÀÀ vastata nÀihin kysymyksiin.

Kirja kertoo, miten tullimiehen poika Braunaun kylÀstÀ muovasi natsiliikkeen ja aivopesi saksalaiset toteuttamaan irvokkaat suunnitelmansa. VÀkivalta ja pelko olivat hÀnen aseitaan. HÀn oli kylmÀ kuin jÀÀ. Ennen kaikkea hÀn oli harvinaisen taitava sanankÀyttÀjÀ. Totuus natsi-Saksasta on kuitenkin paljon laajempi kuin yksittÀisen miehen ja hÀnen sairaiden aivoitustensa tarina. Natsi-Saksan nousuun liittyy myös kansa, joka houkuteltiin sulkemaan silmÀnsÀ murhilta ja vainoilta ja lopulta seurasi johtajaansa historian raaimpaan ja tuhoisimpaan sotaan.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.