(0)

Taakka

lydbog & e-bog


Naispoliisina sotien jälkeisessä maailmassa.

Arki murharyhmässä on rankkaa, sota on jättänyt arpensa moniin. Raakelille itselleen edes rakkaus ei ole yksinkertaista. Suviranta-trilogian päätösosa.

Vaikka Raakel päätyy rikosetsiväksi murharyhmään, se ei tunnu ylennykseltä. Eletään vuotta 1955 eikä naispoliisia oteta vakavasti. Raakel joutuu tutkimaan rankkoja väkivaltarikoksia samalla kun huolehtii äidistään, sukulaistytöstä sekä sotatraumaisesta puolisostaan. Vain rakkaussuhde työtoveriin pitää hänet kasassa. Kun menneisyys hyökyy päälle Elisabeth-tädin 1920-luvulla kirjoittamien kirjeiden muodossa, Raakelin on päätettävä, paljastaako tätinsä sisällissodan aikaisen salaisuuden silläkin uhalla, että vaarantaa samalla oman uransa.

Silja-Elisa Laitonen (1988) on päähenkilönsä Raakelin tavoin työskennellyt poliisina. Paraikaa hän käsikirjoittaa tv-sarjaa. Laitonen on aiemmin tehnyt sisällissodan naisista dokumentin Susinartut ja Lahtarin morsiamet (2018) ja naisuimareista dokumentin Vedenneidot (2022), sekä ideoinut ja järjestänyt v. 2021 ensi kertaa pidetyn Neito-lyhytelokuvafestivaalin.