(1)

8. december: Nisseline

audiobook


Det er den 8. december i nissehÞjen, og skovnisserne er bekymrede, fordi Lille Nis stadig ikke er kommet hjem fra menneskeland. Nissebedstefar foreslÄr, at de bruger trolddom. Men sÄ skal de have hjÊlp fra Kong Vinter. Nisseline tager den farlige vej mod hans slot.

GÞr ventetiden til juleaften lidt kortere med 24 korte fortÊllinger fra Pixi. Lyt med om alle de spÊndende ting, der sker i december, nÄr indbyggerne i Vorby forbereder sig pÄ julens kommen. Det gÄr ikke stille for sig, nÄr bÄde nisser, katte og bÞrn alle hjÊlper til for at redde julen. Velegnet som godnatlytning for de mindste.

Den selvlÊrte illustrator og forfatter Jan Mogensen debuterede i 1981 med billedbogen "Har du sovet godt, Bamse?" og har siden da illustreret en lang rÊkke klassikere fra H.C. Andersen til Bjarne Reuter. Han er ogsÄ kendt for Pixi-samlinger som "Pixi Alfabetet" (2011) og "Pixi julekalender" (2012). Jan Mogensen modtog i 1982 Burg-Wissem prisen for sin debutbog og har senere modtaget Kulturministeriets Illustratorpris i 1985, Kulturministeriets InitiativprÊmie i 1986 og 1988 samt FortÊllefantordenen i 2001.