(0)

Alice och Gabriel

E-book


Alice af Dixén Àr en medelÄlders dam i sina bÀsta Är. Hon vet hur saker och ting borde vara och Àr inte rÀdd för att uttrycka sina Äsikter. Brorsonen Gabriel, som hon pÄ sitt barmhÀrtigaste humör gÄtt med pÄ att inhysa, Àr dÀremot bÄde folkskygg och nervig. Om det inte vore för att han var just hennes brorson hade hon nog till och med tagit honom för en idiot. Men sÄ pratar man ju inte om familjen. I alla fall inte bland folk.

NÀr Alice bestÀmmer sig för att hyra ut ett av rummen i sin stora villa blir det startskottet pÄ en kaotisk tid i hushÄllet. Plötsligt tvingas hon stirra alla sina fördomar i vitögat. Vad gör man egentligen med en man som i hemlighet klÀr sig i klÀnning? Samtidigt som Alice vÄndas hittar Gabriel ett udda sÀtt att handskas med sina inre demoner. Och en dag kulminerar alltihop, med dunder och med brak...

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skÄdespelare frÄn Stockholm. Han gjorde sig framför allt kÀnd för sin barnbokstrilogi om StockholmsomrÄdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.