(0)

Den mjuka klon

E-book


Sandra och Fredrik Ă€lskade varandra. De Ă€lskade varandra sĂ„ hett och innerligt att den stora Ă„ldersskillnaden inte spelade nĂ„gon roll. Men visst sĂ„dde den tvivel hos dem bĂ„da. Var han lite för gammal? Var hon lite för ung? NĂ€r de fick sonen Joakim var det meningen att familjen skulle fullĂ€ndas. Och sĂ„ blev det ocksĂ„ – till en början. Femton Ă„r senare har föraktet och Ă„ngesten slagit rot i Sandra, medan Fredrik tyngs av sorg och skuld. Kan de pĂ„ nĂ„got sĂ€tt rĂ€dda relationen? Om inte för sin egen skull, sĂ„ för Joakims?

"Den mjuka klon" Àr en gripande relationsroman om skammen och skuldkÀnslorna som uppstÄr nÀr den ena partnern inte lÀngre kan ge den andra det den behöver. Det Àr ocksÄ en berÀttelse om mental ohÀlsa och hur den kan pÄverka en hel familj.

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skÄdespelare frÄn Stockholm. Han gjorde sig framför allt kÀnd för sin barnbokstrilogi om StockholmsomrÄdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.