(151)

Likvidera Paris!

audiobook & e-book


Kriget når en vändpunkt när de allierade styrkorna går i land på Normandies stränder. Hitlers sista försök att rädda Det tredje riket blir att beordra de tyska soldaterna att förgöra allt som kommer i deras väg när det gör reträtt. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet, som redan utstått striderna vid östfronten och i stridseldarna vid Monte Cassino, beordras att likvidera Paris. Inga fångar ska tas och inga överlevande ska skonas. Soldaterna vet att kriget redan är förlorat och det enda som får dem att orka fortsätta kämpa är vänskapen mellan dem.

"Likvidera Paris!" är den sjunde delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


Narrator: Håkan Mohede
Duration: