(179)

1939

ljudbok


Suomen kohtalonvuosi.

Suomen parhaat historiankirjoittajat Teemu Keskisarja, Markku Kuisma ja Kai HÀggman tuovat eteemme nÀkymÀn kohtalokkaaseen vuoteen 1939 ja sitÀ seuranneeseen talvisotaan. Harvinaiset valokuvat tÀydentÀvÀt pysÀhdyttÀvÀn lukukokemuksen.

Vuonna 1939 tummat pilvet kerÀÀntyivÀt Euroopan taivaalle. Suomessa tuon vuoden kesÀ on jÀÀnyt muistiin viimeisenÀ aurinkoisena, onnellisena kesÀnÀ, mutta kyllÀ tÀÀllÀkin sodan kasvava uhka tunnettiin luissa ja ytimissÀ. Elettiin kuin viimeistÀ kesÀÀ.

Millainen kansakunta talvisotaan astui? MiltÀ Suomi nÀytti tavallisen kansan, talouselÀmÀn vaikuttajien ja kulttuurivÀen silmin? EntÀ millainen jÀrkytys sodan syttyminen oli ja miten talvisodasta selvittiin? NÀihin kysymyksiin saamme vastauksen Suomen etevimpien historiankirjoittajien kynÀstÀ. Vanhojen valokuvien parissa tehdystÀ elÀmÀntyöstÀ palkittu erikoistutkija Jukka Kukkonen on löytÀnyt teokseen ison joukon harvinaisia, vaikuttavia kuvia, jotka pysÀyttÀvÀt lukijan ihmiskohtaloiden ÀÀrelle.

Suomen ja Skandinavian historian dosentti Kai HÀggman (s. 1956) tunnetaan erityisesti hÀnen kirjallisuutta ja kustannusalaa kÀsittelevistÀ teoksistaan. LisÀksi HÀggman on kirjoittanut maailmansotien vÀlisen ajan Suomen metsÀteollisuudesta, perhehistoriasta ja suomalaisten arjen historiasta.

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. HÀnen aiheensa ulottuvat muinaisista seksuaalirikoksista sotahistoriaan ja arkielÀmÀn historiasta suomalaisen suurteollisuuden syntyyn.

Markku Kuisma (s. 1952) on Helsingin yliopiston Pohjoismaiden historian emeritusprofessori ja useasti palkittu taloushistorian ja yrityshistorian tutkija.


UpplÀsare: Panu Vauhkonen
LĂ€ngd: