(1)

8. Martin Van Buren

ljudbok


Den ottende prĂŠsident i USA, Martin Van Buren, er den fĂžrste i en lang rĂŠkke af middelmĂ„dige eller deciderede dĂ„rlige prĂŠsidenter fra Van Burens indsĂŠttelse i 1937 og frem mod den Amerikanske borgerkrig. Det er en periode med voksende splid mellem Nord- og Sydstaterne over slavespĂžrgsmĂ„let. Martin Van Buren var den fĂžrste prĂŠsident der var fĂždt som amerikansk statsborger, og sĂ„ var engelsk slet ikke hans fĂžrste sprog. Van Buren kommer nemlig fra en hollandsk slĂŠgt, og hollandsk var derfor hans fĂžrste sprog. Van Burens nok stĂžrste og vigtigste bedrift var etableringen af det Demokratiske parti, verdens fĂžrste moderne parti, et parti han senere forlod til fordel for det senere republikanske parti. I studiet har POTUS besĂžg af lektor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til adskillige bĂžger om amerikansk historie Niels Bjerre Poulsen, der blandt andet fortĂŠller om hvor udtrykkene ‘OK’ og ‘booze’ kommer fra.

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere Ă„r arbejdet pĂ„ DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dĂŠkkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.