(122)

Agent Storm: Mit dobbeltliv i al-Qaida

ljudbok och e-bok


En forĂ„rsdag i 2010 mĂždes tre mĂŠnd i en suite pĂ„ Hotel Crowne Plaza ved indkĂžbscentret Field’s pĂ„ Amager, den ene med en attachĂ©mappe lĂŠnket til hĂ„ndleddet. Kort efter forlader en stor, rĂždhĂ„ret konvertit hotellet og tager hjem til sin mor i KorsĂžr, 250.000 dollars rigere. Det er CIA’s tak for hjĂŠlpen til en hemmelig dansk meddeler i al-Qaida, der netop har arrangeret et ĂŠgteskab mellem den farligste mand pĂ„ Den Arabiske HalvĂž og en lokkedue i form af en uvidende 32-Ă„rig kroatisk blondine.

MORTEN STORM voksede op i KorsĂžr i 1980’erne. Med vold i hjemmet, nederlag i skolen, boksning i fritiden og en forudsigelig flirt med rockerklubben Bandidos. Men 21 Ă„r gammel konverterede vildbassen fra VestsjĂŠlland til islam og stak af fra det hele. Han tog til England, fandt ind i kredsen omkring en berygtet hadprĂŠdikant og navngav sin fĂžrstefĂždte sĂžn Osama, inden han tog pĂ„ koranskole i Yemen og kom i studiegruppe hos terrorimamen Anwar al-Awlaki.

For en Êgte jihadist ville det have vÊret en drÞm, der gik i opfyldelse. Men Morten Storm var ikke Êgte. Undervejs havde han mistet troen og var begyndt at samarbejde med PET, det britiske efterretningsvÊsen og CIA. Blandt andet om drabet pÄ mentoren Awlaki.

AGENT STORM er en sandfĂŠrdig historie om en af de mĂŠrkvĂŠrdigste efterretningsoperationer i den usynlige kamp mod terror, fortalt af en ung dansker, der spillede en hovedrolle efter et dĂždsensfarligt dobbeltliv i al-Qaida gennem fem Ă„r. Det er en insider-beretning fra den islamistiske underverden. Og et forblĂžffende indblik i de vestlige efterretningstjenesters metoder.


UpplÀsare: Thomas Haugaard
LĂ€ngd: