(0)

Amondra og de to ekspeditioner

e-bok


Der er digre og pompĂžse fantasyvĂŠrker, som gerne vil kede lĂŠserne ihjel med et stift sprog og en samling ĂŒbermoralske karakterer. Og sĂ„ er der dem, der er vĂŠrd at lĂŠse. Dem, der handler om faktiske folk, med alt hvad det indebĂŠrer af skĂžnhedspletter og karakterbrister. Kasper Kisbyes Amondra og de to ekspeditioner hĂžrer heldigvis hjemme blandt de sidstnĂŠvnte.

Den unge, overbeskyttede magikerlÊrling Charlus keder sig bravt. Indtil den dag, han bliver kidnappet. SÄ mÄ den provokerende mÞgunge pludselig vokse med opgaven og finde ud af, hvordan man begÄr sig i et samfund fyldt med fantastiske vÊsner og pudsige mennesker. Og hans superpylrede forÊldre mÄ indse, at i en kaotisk verden som Amondra, kan man ikke skÊrme sine bÞrn mod al tÊnkelig ondskab. Man mÄ i stedet lÊre dem at stÄ pÄ egne ben.

Amondra og de to ekspeditioner er kvalitetsunderholdning for de yngre lĂŠsere. Karaktererne er tydeligt tegnede, plottet er overskueligt, og den bramfri humor er i hĂžjsĂŠdet.

Uddrag af bogen:

Han formÄede at kÊmpe sig pÄ benene igen og satte fokus pÄ dragen, hvorefter han til sidst fik kontrol over boblen. Ved at bruge sit hoved og derved kommunikere med sin kraft inde i sig selv, fik han til sidst styret den frem og tilbage. Derefter satte han kurs mod dragen, som allerede var i gang med at spy en ny portion ild af sted mod ham. Men Charlus og hans boble havde sÄ meget fart pÄ, at dragen ikke kunne nÄ at reagere og blev derfor kvalt i sin egen ild, da den blev ramt af ham. Den mistede med det samme sin balance og faldt bagover, hvor den gav et hÞjlydt brÞl fra sig og ramte ind i den store bjergvÊg med et brag.

Om forfatteren:

KASPER KISBYE blev fÞdt i Greve i 1994, men har siden femÄrsalderen boet i HolbÊk. Han har skrevet ivrigt siden de tidlige teenageÄr. Amondra og de to ekspeditioner er hans fÞrste udgivelse.