(0)

Anna Veronica

e-bok


Anna Veronica er en viljestÊrk og lidenskabelig person, der sÊtter sig for at bryde ud af de snÊrende bÄnd, der holder alle kvinder nede i det edwardianske samfund, som hun vokser op i. Hun bryder med sin dominerende far og de rigide sociale konventioner, der hersker overalt i det miljÞ, hun er vokset op i, og rejser i stedet til det pulserende og moderne London. Her mÞder hun suffragetter, fritÊnkere og polyamorÞse mennesker og forsÞger at finde den frihed og mening med livet, som hun altid har strÊbt efter.

"Anna Veronica" blev skarpt kritiseret, da den udkom, fordi fremstillede den kvindelige seksualitet pÄ en mÄde, der var ganske uhÞrt i det postvictorianske England. I dag betragtes romanen til gengÊld som en milepÊl i litteraturen om moderne, frigjorte kvinder. Bogen blev oprindeligt udgivet pÄ dansk i 1921.

H.G. Wells (1866-1946) var en britisk forfatter, der skrev i flere genrer, men som primÊrt er kendt for sine bidrag inden for science fiction. Heriblandt er "Tidsmaskinen" (1895), "Den usynlige mand" (1897) og "Klodernes kamp" (1898) nogle af de mest berÞmte og ogsÄ nogle af dem, der gentagne gange er blevet filmatiseret og vÊret inspiration for andre forfattere og filmskabere.