(76)

Betty

ljudbok och e-bok


Historiallista romantiikkaa ja vahvoja naisia sumuisilta Skotlannin nummilta.

Stewartien talo on tÀynnÀ vilskettÀ, kun perheen 10 sisarusta varttuu yksi kerrallaan aikuiseen ikÀÀn. Sisarussarjan keskimmÀistÀ, BettyÀ, eivÀt kuitenkaan puheet naimisiinmenosta hetkauta. HÀn haluaa opiskella ja ryhtyÀ opettajaksi, vaikka 1900-luvun yhteiskunta tarjoaa nuorelle naiselle tyystin toisenlaista roolia.

Lopulta Betty saa vanhemmiltaan luvan matkustaa Edinburghin opettajaseminaariin. Bettyn lupaus naimattomuudesta joutuu kuitenkin heti koetukselle, kun hÀn osoittautuu ystÀvÀpiirinsÀ etevimmÀksi rakkaushuolten ratkojaksi. LisÀksi Betty löytÀÀ vertaisensa erÀÀstÀ varsin lupaavasta nuoresta miehestÀ, joka tekisi keneen tahansa lÀhtemÀttömÀn vaikutuksen.

Betty on ensimmÀinen teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmÀisen hÀn julkaisi ollessaan vasta 13-vuotias.


UpplÀsare: Maija Rissanen
LĂ€ngd: