(4)

Black Beauty

ljudbok och e-bok


BLACK BEAUTY er den fantastiske historie om hesten Black Beauty, som vi fÞlger gennem hele livet: Fra den sorglÞse opvÊkst pÄ landet sammen med sin mor, over det hÄrde liv i Londons gader som arbejdshest, til en lykkelig tilvÊrelse hos sin nye familie i den idylliske engelske countryside.

BLACK BEAUTY er fortalt ud fra hestens synsvinkel, og vi kommer med pÄ en spÊndende rejse, der kaster lys over menneskets gode og dÄrlige sider. Bogen fortÊller om arbejdsforhold og samfundsstrukturer i 1800-tallets England, og historien er en enestÄende fortÊlling om respekt, sympati og nÊstekÊrlighed.

Anna Sewell (1820-1878) var engelsk forfatter og kvinden bag en af de bedst sÊlgende bÞger nogensinde, BLACK BEAUTY. BLACK BEAUTY var oprindelig skrevet som et vÊrk til mennesker, der arbejdede med heste, og bogen lÊgger i hÞj grad vÊgt pÄ dyrevelfÊrd og respekten for bÄde mennesker og dyr. Anna Sewell skrev bogen, mens hun var sengeliggende efter lÊngere tids sygdom, og hun dÞde kun fem mÄneder efter bogens udgivelse. Selvom Anna Sewell ikke oprindeligt skrev BLACK BEAUTY til et bÞrnepublikum, regnes bogen i dag som en klassiker inden for bÞrne- og ungdomslitteraturen.