(0)

Cola som kult

e-bok


"PrÊsidenten drikker Coke, Liz Taylor drikker Coke og tÊnk dig, du kan ogsÄ drikke Coke.

En Coke er en Coke og ingen pengesum kan kþbe en Coke, der er bedre end andre Cokes. Alle Cokes er ens og alle Cokes er gode." – Andy Warhol

Coca Cola havde i Ă„revis frit spil til at markedsfĂžre sig som indbegrebet af alt det gode og ĂžnskvĂŠrdige. Men i 1980‘erne udfordrede Pepsi som den fĂžrste Coca Colas dominans pĂ„ colamarkedet, og det udviklede sig til en krig om et gigantisk marked af forbrugere af et nyttelĂžst produkt. Pepsis stĂŠrkeste kriger i colakrigen var Michael Jackson, der i sommeren 1992 bragte Pepsi til Europa. Dermed gik ogsĂ„ krigen om det europĂŠiske colamarked i gang, og den er aldrig rigtig stoppet.

Niels Frid-Nielsen var med, da Michael Jackson ankom til Europa i 1992, og "Cola som kult" er hans beskrivelse og analyse af branding og iscenesĂŠttelse for milliarder af to produkter, der er nĂŠsten ens, og som ingen rigtig har brug for.

Den danske forfatter Niels Frid-Nielsen (f. 1958) har i en lang ÄrrÊkke vÊret tilknyttet Danmarks Radio som kulturjournalist- og kommentator. Han har udgivet flere bÞger om kultur og subkulturer i bÄde Danmark og udlandet. Niels Frid-Nielsen er oprindeligt uddannet exam.art. i nordisk litteratur og sprog fra KÞbenhavns Universitet.