(0)

David Bismers fortvivlede ungdom

e-bok


"SĂ„dan en dag i oktober med sol, byger og lavtryk, opdagede David – dĂžbt Bismer fordi hans far Johs hed sĂ„dan, hvad selv mor Rut ikke kunne afvĂŠrge – for fĂžrste gang i sit liv at han ikke lĂŠngere var sytten og udĂždelig.

For fĂžrste gang, men ikke sidste. Den opdagelse syntes at skulle forfĂžlge ham gennem adskillige Ă„r, om ikke resten af livet, fordi han i modsĂŠtning til sin mor (hvis hovedideologi var at man aldrig skal glĂŠde sig for tidligt) var et menneske der ikke uden videre tog ved lĂŠre af erfaringer, hvilket koster knubs og uventede glĂŠder. Jomfruelig var han som fĂ„ – medmindre de andre praler – og ingen mistĂŠnkte ham for at vĂŠre i besiddelse af videre musikalitet, eller evner for noget som helst. Og det kunne man nĂŠppe bebrejde dem."

David Bismer har trods sin opvÊkst i en uambitiÞs, pessimistisk familie altid hÄbet at kunne hÊve sig over det liv, der ellers ligger i kortene for ham. Hans ungdom gÄr med forskellige forliste og halvt udlevede drÞmme, inden det lykkes ham for alvor at forfÞlge hÄbet om at blive operasanger.

Henning Ipsen (1930-1984) var en dansk forfatter, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger blandt andet inden for genrerne roman, noveller, erindringer samt bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Han debuterede som forfatter i 1956 med romanen "De tavse huse". I en Ă„rrĂŠkke var Henning Ipsen bog- og tv-anmelder for Jyllands-Posten, og han har endvidere skrevet manuskript til tv-serien "Regnvejr og ingen penge."