(2)

De svarer ikke

e-bok


Hvad har politikerne gang i, spÞrger Christian Kock i De svarer ikke for sÄ at undersÞge, netop hvad det er, politikerne gÞr, nÄr de gang pÄ gang forplumrer, fordrejer eller forpasser ellers vigtige debatter og diskussioner.

Gennem flere Är har Christian Kock fulgt debatten og samlet eksempler pÄ, hvor godt og hvor galt det kan gÄ, nÄr politikere og meningsdannere diskuterer med hinanden og med offentligheden. Resultatet er en kritisk analyse af den danske politiske debat og frem for alt af alle de mÄder, hvorpÄ de folketingsvalgte politikere gang pÄ gang sender diskussionen pÄ vildveje ved hjÊlp af en rÊkke tilbagevendende uskikke: Det handler om vildledende talfusk, "strÄmÊnd", ikke-svar, fortielse, fordrejning, affejning, bevidste misforstÄelser, "omvendt lommetyveri" og meget mere. Et sÊrligt kapitel tager indvandrerdebatten under luppen og kritiserer begge sider. Har man fÞrst fÄet Þje pÄ politikernes mest almindelige unoder, er man bedre klÊdt pÄ til at forholde sig kritisk og selvstÊndigt til den politiske debat.

De svarer ikke er en kontant og meget hÄndgribelig kritik af politikere, der fordrejer og forplumrer debatter, og af uforberedte journalister, der alt for let lader politikerne komme af krogen.