(0)

Den lyse nat

e-bok


Midsommer 1897 – den kunstneriske prins Eugen er i gang med et landskabsmaleri i omrĂ„det Tyresö syd for Stockholm. Her mĂžder han den fattige kvinde MĂ€tta, som er blevet sĂŠr, efter at hendes spĂŠde sĂžn forsvandt under gĂ„defulde omstĂŠndigheder 15 Ă„r tidligere. I lĂžbet af nogle fĂ„ dĂžgn udfolder en hel egns skĂŠbner sig, med alt hvad det indebĂŠrer af svigt og undertrykkelse, og mysteriet om MĂ€ttas forsvundne sĂžn nĂŠrmer sig en opklaring.

Ingegerd Danielsen er en dansk forfatter, fĂždt 1946 i Silkeborg. Hun har en magisterkonferens i kunsthistorie og har blandt andet arbejdet som underviser, oversĂŠtter, anmelder og museumskonsulent. Hun debuterede i 1996 med "FrĂžken Christiane og parringsvalget", en roman om en ung kvinde fra det bedre borgerskab i 1800-tallets KĂžbenhavn.

"Ingegerd Danielsen har undgÄet den forfattergrÞft, man kunne kalde den brede, svulmende roman, som man ser en rÊkke eksempler pÄ i denne tid, og hvor kvaliteten i den anvendte prosa ikke stÄr mÄl med romanernes bredde og lÊngde.

Ingegerd Danielsen skriver stramt, forstÄr at skÊre af og skÊre til, sÄ der fortÊlles det, der er nÞdvendigt, og ikke ret mange ord herudover.

Anmelderen hĂ„ber meget, at Ingegerd Danielsen vil fortsĂŠtte ad denne vej, og pĂ„ lĂŠserens vegne siger hun tak for en intens og hjertegribende oplevelse." – Mette Winge, Politiken