(0)

Den rette vej

e-bok


I et fremtidigt verdenssamfund, hvor en altstyrende, men demokratisk kunstig intelligens, Isle, sÞrger for borgeren, afklarer en efterretningsgruppe under det britiske indenrigsministerium en rÊkke presserende sager. Med hjÊlp fra en klandestin agent fra en mutantlejr afslÞrer de misbrug af genetisk forskning. EfterfÞlgende ryster en rÊkke mord hele systemet, da ofrene viser sig selv at vÊre de skyldige, men selv ikke overvÄgningssamfundet kan finde en mulig mistÊnkt. Med baggrund i den historisk nÞdvendige selvtÊgt drÊbes prominente figurer. Det viser sig, at morderen har forbindelser dybt ind i efterretningstjenesten. Chefen for efterretningsgruppen, Esven, har opnÄet en personlig og professionel kontakt med mutantlejren, og hans situation kompliceres alvorligt, da der udbryder krig i grÊnseregionerne omkring lejrene. Dette yderliggÞres, da en diplomat sÞger asyl i verdenssamfundet mod at informere om lejrenes forsvar.

Det bliver en rejse i sĂ„vel bioteknologiens udviklingsmuligheder som i sindslige skyggeverdner, hvor selv ikke de bedste kompromisser fĂžrer til ”Den rette vej”.

Uddrag af bogen

“Jeg mener, i dag er der jo officielle og uofficielle mĂ„lsĂŠtninger, som skal harmonere. IdĂ©erne charmerer sig ind pĂ„ en, mens deres egentlige formĂ„lsparagraffer forskydes til ubevidste hĂŠndelser.”

Esvens ansigsudtryk udgjorde nu et forstÄende indblik i doktorens sindstilstand, og han mÄtte indrÞmme, at Dr. Weils antydning om, at de ville supplere hinanden, mÄske ikke var helt forkert.

“Nu gþr du mig nervþs, min ven,” sagde han vejledende.

NervÞs for at vÊkkes af troen pÄ, at der er mig, der anviser Isles retning og ikke omvendt, tÊnkte han, mens han granskede Dr. Weils udtryk, da denne sagde:

“Du skal blot sþrge for at vére udgangspunktets allierede.”

Esven kunne mérke blodet forlade hovedet 


Om forfatteren

Steen B. Olesen er fĂždt i 1961. Sproglig og GSK-student. Efter en scient-uddannelse (i Mikrobiologi og Biokemi) fra Syddansk Universitet tilbragte han en Ă„rrĂŠkke i udlandet, blandt andet Storbritannien, fĂžr han igen flyttede til Danmark. Den rette vej er den fĂžrste skĂžnlitterĂŠre bog, han har udgivet.