(83)

Det er de danske som flygter

ljudbok och e-bok


'Det er de danske som flygter' er fþrste selvsténdige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og Danmark – fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

FanĂž-drengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgĂžrende, da han syv Ă„r gammel mister sin lillebror ved en drukneulykke, som han kunne have forhindret. Kort efter ulykken mĂžder han Hubert, en mĂŠrkvĂŠrdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggĂ„rd – og de udvikler et hemmeligt venskab.

Erling forlader bĂ„de Hubert og sit barndomshjem, da han stĂ„r til sĂžs med den brutale fribytter Sivert, som bliver hans nye beskytter. Rejsen ender i KĂžbenhavn, hvor han lĂŠser til lĂŠge og forsĂžger at frigĂžre sig fra det lukkede fiskersamfund, han er rejst fra. Han tilbringer aftnerne pĂ„ vĂŠrtshuset Flynderen, hvis stamgĂŠster er et broget sammenrend af bohemer og originaler, som diskuterer tidens store emner – ikke mindst danskernes lilleputsind – alt imens FĂžrste Verdenskrig raser udenfor.

I storbyen forelsker han sig i den oprþrske Kate, men flygter fra hende og ender i Vejle, hvor han bliver gift med en af bygens rigeste piger. I fjordbyen opbygger han inden beséttelsen i 1940 en blomstrende légepraksis og forsþger at glemme alt det, der var: sin lillebrors dþd, sin familie, den fattige Hubert, sin store kérlighed Kate – og Sivert, der er blevet hans dþdsfjende.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlÊggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse pÄ danske forlag, inden hun i 2017 stoppede pÄ Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet pÄ romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur er tidligere journalist pÄ bl.a. Berlingske, Information, MÄnedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist- klubbens JubilÊumspris. Debuterede i 2011 med 'Det syvende barn', der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og GlasnÞglen.


UpplÀsare: Grete Tulinius
LĂ€ngd: