(10)

Drengen, der aldrig kom hjem

ljudbok och e-bok


Den 20-Ă„rige Emil rejser til Paris for at blive skuespiller, men pludselig forsvinder han sporlĂžst. Emils far rejser ned for at lede efter ham, men finder kun strittende ledetrĂ„de samt et usammenhĂŠngende manuskript, Emil har skrevet i lĂžbet af de sidste mĂ„neder, fĂžr han forsvandt. Efter faderens dĂžd, tyve Ă„r efter Emils forsvinden, gĂ„r mysterie og manuskript i arv til Emils lillebror, Elias. Elias, der er forfatter, finder en slags ‘skattejagt’ - nogle spor i manus, som Emil har lagt ind sĂŠrligt til ham efter samme system, som da de var smĂ„ drenge. Nu bliver det sĂ„ledes EliasÂŽ opgave at udfylde historiens huller, skrive den sammen til et hele, og opklare dens slutning: Hvor er Emil? Og hvem var Emil?

I takt med opklaringen udfoldes en historie om en ung mands fysiske/psykologiske dannelsesrejse: Emil var ‘den perfekte’ sĂžn og bror, begavet, kĂžn og betĂŠnksom. Eller var han? Selv kommer han i tvivl, efterhĂ„nden som uskyldens slĂžr falder fra hans Ăžjne. PĂ„ skuespillerskolen i Paris lĂŠrer han at manipulere selvet ind i forskellige roller, ogsĂ„ de ÂŽondeÂŽÂŽ , de lystne og de forlĂžjede. Identiteten bliver et eksperiment, og en rĂŠkke brogede begivenheder fĂžrer ham ud pĂ„ kanten af sin egen selvforstĂ„else. Helt derud, hvor kun kĂŠrligheden kan redde et menneske.

Undervejs kompliceres spillets regler af lag pÄ lag af manuskripter, sedler, breve og afskrifter, som skal placeres korrekt mellem sandhed og lÞgn, virkelighed og fiktion af vekslende, utrovÊrdige fortÊllere.

ANMELDERNE SKREV

"Med sin fĂžrste bog viser David Garmark en medrivende evne til at lĂŠgge klicheer i nye mĂžnstre med en dybde, der drager lĂŠseren ind i en parisisk verden af erotik og mysterium (...) LĂŠseren bliver ĂŠgte optaget af, hvad der mon er sket med Emil, og om hans bror Elias vil trĂŠnge til bunds i mysteriet."

- Information

"David Garmark holder pÄ imponerende vis sin debutroman spÊndende (...) De mange fortÊlletekniske lag og forskydninger i tid forhaler uvisheden og fascinationen, og det bliver vigtigt for os at komme tÊt pÄ Emil og fÄ afklaret hans skÊbne, der bliver sÄ barsk, som vi hele tiden har frygtet. Der er noget vildt og grÊnsesÞgende over Emil, og romanen fÞlger dristigt trop."

David Garmark er fĂždt i KĂžbenhavn i 1972 og har arbejdet som skuespiller og lĂŠrer i mange Ă„r. "Drengen, der aldrig kom hjem" er hans debutroman. Lydbogen er indlĂŠst af David Garmark selv.