(1)

Emily vinder lykken

ljudbok


Mens Emilys venner drager ud i det store verden – Ilse og Perry til Montreal for at videreuddanne sig, og Teddy til en kunstskole – bliver Emily hjemme pĂ„ sin elskede MĂ„negĂ„rd. Langt om lĂŠnge har familien accepteret hendes skriverier, men ensomheden trĂŠnger sig alligevel pĂ„, og selv ikke Emily kan stoppe de forandringer, der sker pĂ„ MĂ„negĂ„rden. Dean Priest, der igennem hele Emilys ungdom har vĂŠret en trofast ven, begynder pludseligt at opfĂžre sig helt anderledes, og Emilys kĂŠre onkel Jimmy er ved at blive gammel. Ved hvert besĂžg hjemme bliver afstanden mellem Emily og hendes venner stĂžrre, og Teddy, som Emily har ventet pĂ„ hele sit liv, virker lĂŠngst vĂŠk. Fast besluttet pĂ„ at skjule sine fĂžlelser, kaster hun sig ud i at skrive sin fĂžrste roman, men kritikken fra Dean Priest knuser hendes drĂžmme. I et forsĂžg pĂ„ at forvise alle tanker om Teddy, accepterer Emily at gifte sig med en mand, hun ikke elsker og opgive drĂžmmen om at blive forfatter. Men sĂ„ en nat kalder Teddy pĂ„ hende...

Efter succesen med Anne fra GrĂžnnebakken-bĂžgerne, vendte den verdensberĂžmte forfatter, L.M. Montgomery, blikket mod endnu en forĂŠldrelĂžs pige. Emily -bĂžgerne er oversat til utallige sprog, og har vĂŠret elsket af forfatterspirer verden over.

L. M. (Lucy Maud) Montgomery (1874-1942) blev fÞdt pÄ Prince Edward Island, samme Þ som hendes heltinder. Efter hendes mors dÞd, da hun var to Är, blev hun adopteret af sine bedsteforÊldre. Hun arbejdede for en tid som lÊrer og journalist, mens hun skrev pÄ sin fÞrste roman, Anne fra GrÞnnebakken, om aftenen. Efter succesen med Anne fra GrÞnnebakken, fortsatte hun med at skrive, og udgav i lÞbet af sit liv, tyve romaner og hundredvis af noveller. L. M. Montgomery er verdensberÞmt for sine bÞrne- og voksenbÞger, og hun skabte, i Anne Shirley og Emily Starr, to af de mest elskede figurer i bÞrnelitteraturen.


UpplÀsare: Tine Rud
LĂ€ngd: