(11)

En by i krig

ljudbok


Om ”En by i krig” lydbog

Midt under den syriske borgerkrig er Adam Holm rejst ind i regimets hjerte i Damaskus for at finde svar pÄ, hvordan befolkningen her fortsat kan stÞtte den brutale prÊsident Assad. Et personligt og udfordrende portrÊt af den smukke hovedstad og de hÄrdt prÞvede borgere.

Siden 2011 har den syriske befolkning vÊret revet midt over i en krig, der Är for Är kun er blevet mere blodig og kompleks. Mange journalister har undersÞgt, hvorfor oprÞrere og jihadister kÊmper mod prÊsident Bashar al-Assad, mens fÊrre har forsÞgt at forstÄ, hvorfor store dele af den syriske befolkning stadig stÞtter diktatoren.

Er det af frygt, kold beregning eller ĂŠgte idealisme?

StÞrst er stÞtten i landets hovedstad, Damaskus. Adam Holm kender byen indgÄende fra en rÊkke ophold siden 1998. Efter krigens udbrud er han tre gange vendt tilbage for at tale med gamle antikvitetshandlere, unge aktivister, ofre og bÞdler, regimets generaler og sÄgar en hÞjt placeret turistminister i et land med flere terrorister end turister. Hver gang har han Äbent og kritisk spurgt ind til deres liv, situation og betragtninger om krigen.

Jasminbyen, som Damaskus ogsÄ kaldes, har i Ärhundreder tiltrukket eventyrere, handelsfolk, forfattere og troende, men er i dag en skygge af sig selv. Med EN BY I KRIG tegner Adam Holm et personligt og udfordrende portrÊt af den smukke hovedstad og de hÄrdt prÞvede borgere i regimets hjerte.

ADAM HOLM (f. 1969) er historiker, ph.d. og journalist, tidligere vÊrt pÄ DR2 Deadline og nu tilknyttet P1, Weekendavisen og Berlingske. Han har tidligere udgivet interviewbogen "Endestation Europa".

”En by i krig” er indlést som lydbog af Martin Johs. Mþller

i 2018 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio.