(0)

En vildfarendes veje

e-bok


Det er november. Aftenen har lagt sig over 1870'ernes regnvÄde KÞbenhavn. Bag Det Kgl. Teater stÄr den kun 15-Ärige Niels og beder en bÞn til Gud. Til daglig arbejder han som slagtersvend hos sin tyranniske far, men hans hjerte skriger efter at blive kunstner, skuespiller, stÄ pÄ scenen og undersÞge hjertets og sindets dybder.

Trods sin fars voldsomme protester bliver Niels' bÞnner hÞrt, og i 1890'erne stÄr han pludselig pÄ den teaterscene, han altid har drÞmt om. En scene, der ogsÄ bliver betrÄdt af nogle af dansk teaterhistories stÞrste kulturpersonligheder.

"En Vildfarendes Veje" er en erindringsroman om hÄb, hÄrdt arbejde og brudte lÊnker og er samtidig en skildring af det blomstrene scenekunst- og kulturliv i Ärene fÞr og efter indgangen til det 20. Ärhundrede.

Nicolai Neiiendam (1865-1945) var en dansk skuespiller, sceneinstruktÞr, underviser og forfatter. Nicolai Neiiendam var oprindeligt uddannet slagtersvend og fulgte pÄ den mÄde i sin fars fodspor. Men hans lÊngsel mod teateret og kunsten vandt til sidst, og i 1893 debuterede han pÄ Det Kgl. Teater efter et Är ved elevskolen. Herefter fulgte en lang rÊkke roller bÄde ved Det Kgl. Teater og Dagmarteateret. Nicolai Neiiendam har desuden spillet med i bÄde stum- og tonefilm.