(2)

Erindringer

ljudbok


Den danske opdagelsesrejsende Peter Freuchen fortÊller om sit livs mange eventyr. Han beretter bÄde om barndommen i Nakskov og rejsen til GrÞnland, hvor han sammen med Knud Rasmussen var med til at etablere udforskningsstationen i Thule i 1910. Vi hÞrer om de mange spÊndende mennesker, han mÞdte, og kongerne og ministrene mister af og til deres glans, nÄr de sammenlignes med de eskimoer, som Peter Freuchen havde sÄ stor interesse for.

Peter Freuchens erindringer er skrevet i 1963. Selvom han nĂŠrede stor beundring for GrĂžnlands oprindelige befolkning, bruger han indimellem ord, der kan virke stĂždende i dag. Dette afspejler ikke forlagets holdninger.

"Det er nĂŠppe noget nyt, at Peter Freuchen er en mand med mange gode historier pĂ„ lager, men her er de stuvet sammen ligesom rĂŠveskind, sĂ„ de udgĂžr en kompakt masse, der yder et maksimum af underholdning inden for et mindstemĂ„l af rumfang." – Information

Peter Freuchen (1886-1957). Dansk forfatter og journalist. Skrev isĂŠr om sine mange ekspeditioner som opdagelsesrejsende, blandt andet sammen med Knud Rasmussen, med hvem han i 1910 etablerede en udforskningsstation i Thule. Peter Freuchens ekspeditioner gik som oftest til de hĂ„rdfĂžre og endnu uudforskede arktiske omrĂ„der, men i 1935 besĂžgte han tillige Afrika. Hans forfatterskab er bredt og strĂŠkker sig fra rejseskildringer til romaner og selvbiografiske vĂŠrker – gennemsyret af stor passion.