(0)

Et dukkehus i Nyhavn

ljudbok och e-bok


SeksĂ„rige Sara er barn i et kunstnerhjem i Nyhavn i slutningen af 1920‘erne. Her er det altid far, der ved bedst, og selvom mor er en dygtig kunstner, mĂ„ hun bruge det meste af sin tid pĂ„ at opvarte sin mand og tage sig af bĂžrnene. Sara er den mindste i familien og en god pige, men hun retter sig ikke altid efter de voksnes regler. For nĂ„r reglerne ikke passer hende, vĂŠkkes hendes livlige fantasi og gryende selvstĂŠndighed til live.

Handlingen i "Et dukkehus i Nyhavn" lĂŠner sig tĂŠt op ad forfatterens egen barndom i mellemkrigstidens KĂžbenhavn som datter af det dengang sĂ„ kendte kunstnerpar Margrete og Louis Levy. Bogen giver et spĂŠndende indblik i en svunden tid – bĂ„de barndommen og mellemkrigstiden – og den skildrer med stor trovĂŠrdighed livet som barn i et kunstnermiljĂž og vilkĂ„rene for en pige i et patriarkalsk samfund.

Elisabeth Levy (1922-1995) var en dansk forfatter og kvinderettighedsforkĂŠmper. Hun var uddannet psykolog og var aktiv inden for kvindebevĂŠgelsen i mange Ă„r. Hun var blandt andet med til at etablere Grevinde Danner Stiftelsen og var en del af SF‘s kvindegruppe. Da Elisabeth Levy dĂžde i 1995, efterlod hun sig manuskriptet til romanen "Et dukkehus i Nyhavn".


UpplÀsare: Dianna Vangsaa

LĂ€ngd: